Sunar Mısır Flake

Dane mısırın kırıklar ve yabancı maddelerden elenip, ortalama 95 -100 C° sıcaklıkta 45 – 60 dakika boyunca pişirildikten sonra silindirlerde ezilip, kurutma ünitesinde kurutulmasıyla elde edilir.

Bu üretim aşamalarından geçen mısırın, bünyesinde bulundurduğu nişastanın sindirilebilirliği artar. Böylece mısır flakesi yiyen hayvanın dane mısırın nişastasından % 15 daha fazla faydalanması sağlanır.

İhtiyaç duyulan kalitede mısır flake üretimi özel bir ihtisas gerektiri. Genellikle daha fazla kapasitede mısır flake elde edilmesi amacıyla mısırlar yeterli süre haşlanmıyor veya silindirler arası mesafenin fazlasıyla açık tutulmasından kaynaklı olarak mısır, arzu edilen incelikte ve jelatinizasyonda flake haline getirilemiyor. Çiftlikler, mısır flake yeminin kalitesini ancak bir litresinin ağırlığını(hektolitre) tartmak suretiyle anlayabilirler.

Hayvan sağlığı ve verimini gözeten Sunar Yem’in, yem sektöründe elde ettiği uzun soluklu tecrübe ile ürettiği mısır flake tamamlayıcı yeminin hektolitresi, dünya standartları olan 290 – 320 gr. bandında yer alıyor. Bunun üzerinde, hektolitre ne kadar yüksek olursa, mısır flakenin sindirilebilirlik oranı o kadar düşük olmaktadır.

MISIR FLAKE YEMİNİN FAYDALARI

  • Sahip olduğu lezzet ve kokusuyla yem tüketimini arttırır.
  • Et ve Süt verimini yükseltir.
  • Tırtıklı flake yapısından dolayı yüzey alanı yaklaşık 4 kat arttığı için öğütülmüş mısıra göre sindirilebilirlik oranı artar.
  • Yüksek sıcaklıkta zararlı mikroorganizmalar yok olur.
  • Dane ve kırılmış mısıra göre kullanım miktarı göreceli olarak daha az olduğu için tasarruf sağlar.
  • İyi bir enerji kaynağı olarak rasyonu çeşitlendirir.
  • İneklerin erken kızgınlığa gelmesini sağlar.
  • Erken laktasyonda kondisyon kaybına engel olur.
  • Buzağıların erken dönemde işkembe gelişimini destekler.